Winkelwagen
Supersnelle Levering: Binnen 24 uur*
Gratis verzending vanaf 50,-

Waar moet je op letten?

Aandachtspunten SUP aanschaf

Alleen inflatable (opblaasbare) sup boards worden in deze beschouwing meegenomen. Hardboards worden buiten beschouwen gelaten, omdat deze relatief minder geschikt en toegankelijk zijn voor beginnende en recreatieve suppers.

[ 1 ]

Doel

De sup keuze is afhankelijk van hoe, en hoe serieus je het sup board wilt gaan gebruiken. En natuurlijk van je budget. 

Wordt het een speelplank voor de kinderen op een mooie dag aan het water? Een relatief goedkoop sup board voldoet dan misschien al. Let er wel op dat goedkope boards (onder de €400) vaak met goedkopere technieken en materialen geproduceerd zijn. Dit heeft een relatief korte levensduur tot gevolg, door snel lek raken en gevoeligheid voor weersinvloeden en zon (UV licht).

Als het board toch water vaker gebruikt gaat worden, dan voldoen de meeste goedkope boards al gauw niet meer.

In de meeste gevallen is de aanschaf van een dubbellaags board daarom de beste keuze. Dubbellaags boards zijn robuuster, kunnen tegen een stootje, en gaan daardoor veel langer mee. Hierdoor heb je er meer en langer plezier van, en hoef je je board niet om de haverklap te plakken of laten repareren.

[ 2 ]

SUP ervaring

Ben je een beginnende of al ervaren supper? En wil je een board voor algemeen gebruik, om gewoon lekker het water op te gaan, voor tochtjes, voor yoga, om de kinderen of de hond af en toe mee te nemen, of om je peddel-techniek te verbeteren? Ga dan op zoek naar een all-round sup board. Dit type sup kun je herkennen aan de wat afgeronde vormen, en minder spitse neus.

Kun je al goed suppen en wil je lange tour tochten maken? Of ben je van plan een actieve en fanatieke peddelaar te worden? Kijk dan naar de wat langere boards met spitsere vormen: de touring sups of race boards. 

[ 3 ]

Stabiliteit

De stabiliteit van de sup zelf is afhankelijk van de afmetingen, vorm, en stijfheid van het board. De stijfheid hangt af van de gebruikte materialen, constructie methode en afmetingen (dikte) van het board. Kies een board van minimaal 15 cm dik om een goede basis stijfheid te hebben.

[ 4 ]

SUP KEUZE VUISTREGELS

De volgende vuistregels zijn te hanteren voor de aankoop van (je eerste) all-round sup board:

Weeg je meer dan 80 kg? 

Kies een SUP board dat breder is dan 80 cm, en langer is dan 320 cm. De 11’0 boards (11 foot) zijn dan een uitstekende keuze. Bijvoorbeeld de Kraken Pro 11’0 (335cm lang, 81 cm breed).

Weeg je minder dan 80 kg? 

Kies een SUP board dat breder is dan 75 cm, en langer is dan 300 cm. Bijvoorbeeld de Kraken Pro 10’0 (305cm lang, 76 cm breed).  De 10’0 boards (11 foot) zijn dan een slimme keuze.

Wil je ook wel eens met z’n tweeën, met een kind of hond, of met een kayak zitje op de sup? 

De SUP moet dan minimaal 80 cm breed zijn. Ook dan kom je op een 11’0 board uit. Om daarnaast nog een kayak zitje te kunnen bevestigen moet het sup-board uitgerust zijn met extra D-rings. Er zijn complete 11’0 Kraken SUP sets die aan deze specificaties voldoen, en waarbij ook direct het kayak zitje en de double-blade paddle meegeleverd worden.

 Volg ons gezamenlijke instagram account @supzaak  –

Gebruik #krakensup en tag ons in je foto’s met je KRAKEN sup!

Gratis Verzending

Op bestellingen boven de 50,- naar Nederland en België

Probleemloos Retour

30 dagen bedenktijd voor retournering

Snelle Levering

Op werkdagen voor 23:00 besteld, de volgende dag geleverd

Whatsapp openen
1
Hulp nodig?
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?